Bezienswaardigheden Londen

Reis je vanaf Eindhoven naar Londen, dan is het prettig om te weten wat er allemaal in Londen te beleven is. Londen is zo groot en omvangrijk dat het lastig te overzien kan zijn wat er allemaal te doen valt. Wij hebben daarom alvast een lijst gemaakt van bezienswaardigheden in Londen die wat ons betreft niet gemist mogen worden bij een bezoek naar Londen.

Big Ben & Westminster Palace

De Big Ben is de bekendste toren van Londen en één van de top bezienswaardigheden. De officiële naam van de toren is de Elizabeth Tower. De toren is de beltoren van het Westminster Palace. In Westminster Palace huist de volksvertegenwoordiging van het Verenigd Koninkrijk, namelijk het lagerhuis - de House of Commons - en het hogerhuis - de House of Lords.

Buckingham Palace

Buckingham Palace is een groot paleis, te vinden in het centrum van Londen. Het paleis is de officiële residentie van de vorst van het Verenigd Koninkrijk. Het is een indrukwekkend groot paleis omringd door een grote, goed verzorgde paleistuin en één van de populairste toeristische bezienswaardigheden in Londen.

London Eye

De Londen Eye is een groot reuzenrad dat is gebouwd om de millenniumwisseling in het jaar 2000 te vieren. Ten tijde van de constructie was het met 160 meter hoogte het grootste reuzenrad ter wereld. Het is een indrukwekkende constructie die al van een grote afstand af zichtbaar is, vooral langs de Theems.

Tower Bridge

Een hele bekende brug in Londen is de Tower Bridge. Over de hele wereld wordt deze brug herkend. Het is één van de vele bruggen in Londen over de Theems maar ongetwijfeld de bekendste. Het is in de loop van de tijd een symbool van Londen geworden. De naam va de brug komt niet door de vorm, maar door het Middeleeuwse kasteel 'The Tower' dat aan de noordzijde van de Tower Bridge te vinden is.

St. Paul's Cathedral

De St. Paul's Cathedral is de zetel van de bisschop van Londen. Het is een imposante kathedraal die elk jaar vele bezoekers van over de hele wereld trekt. Het is een belangrijk gebouw en is gebouwd op de plek van de oude St. Pauls Cathedral die is vergaan in de grote brand van Londen in 1666. De kathedraal ligt op het hoogste punt van de City of London en de koepel is 108 meter hoog waardoor de kathedraal van ver te zien is.

Hyde Park

Hyde Park is een groot en bekend park in het centrum van Londen. Het is één van de Royal Parks of London. Deze parken waren oorspronkelijk privé-eigendom van de Engelse monarchie en niet toegankelijk voor burgers. Tegenwoordig zijn al deze parken openbaar gemaakt en is Hyde Park een plek om even te ontsnappen aan de drukte en het verkeer van Londen.

Leicester Square

Leicester Square ligt in de bekende uitgaanswijk West End. Het behoort tot de bekendste pleinen in Londen. Het is alleen toegankelijk te voet. Op het plein zijn onder meer indrukwekkende standbeelden te vinden van William Shakespeare en Isaac Newton.

Westminster Abbey

Westminster Abbey is de kerk waar traditioneel de kroningen en begrafenissen van leden van de koninklijke familie van het Verenigd Koninkrijk plaatsvinden. De exacte oorspronkelijke bouwdatum van de kerk is niet bekend maar de kerk bestaat in ieder geval al meer dan 1000 jaar en is in die tijd veel verbouwd.

Trafalgar Square

Vlakbij Westminster Palace en Westminster Abbey is Trafalgar Square te vinden. Dit historische plein is wereldberoemd en is een cultureel hotspot van Londen. Zo is hier de Nation Gallery te vinden, een imposant museum voor schilderkunst met werken van grootmeesters als Da Vinci, Rembrandt en vele anderen.