Openbaar vervoer in Londen

Verblijf in Londen boeken

Metro, bus en trein

Londen heeft een uitgebreid aanbod aan openbaar vervoer. Er is een goed verzorgde trein- en busregeling en er is een uitgebreid metrostelsel dat uitstekende verbindingen biedt naar verschillende wijken van de stad en veel van de meest interessante bezienswaardigheden. Lees hier alles over de verschillende soorten openbaar vervoer .

Betalen voor openbaar vervoer in Londen

In Londen is het mogelijk om losse kaartjes te kopen of contactloos te betalen in de metro, bus en trein. Dit is echter behoorlijk omslachtig en in veel gevallen ook een duurdere optie dan de Londense variant van de OV-chipkaart: de Oyster Card. Met de Oyster Card is in alle vormen van openbaar vervoer in Londen te betalen. Het is ook tot 50% goedkoper dan het kopen van losse vervoersbewijzen

De Oyster Card is ook verkrijgbaar voor toeristen. Deze heet de Visitor Oyster Card. Deze is verkrijgbaar op alle trein- en metrostation. Bij aankomst is het vaak wel mogelijk dat er een rij staat voor de apparaten waar de kaart aangeschaft kan worden. Het kan daarom handig zijn om de Visitor's Oyster Card nog voor de reis online aan te schaffen. Hiermee voorkom je wachten in de rij op het station.

Bezienswaardigheden in Londen

Met het openbaar vervoer in Londen zijn alle bezienswaardigheden eenvoudig en snel te bereiken. Vooral de metro is hiervoor bij uitstek geschikt. Lees hier de allermooiste bezienswaardigheden die je gezien moet hebben bij een bezoek aan Londen.

Bezienswaardigheden Londen

Metro

De metro is het beste openbaar vervoermiddel in Londen. Met een groot aantal stations en uitstekende verbindingen is het eenvoudig om met de metro heel Londen te bereiken. Bijna alle bezienswaardigheden en populaire hotels zijn via de metro snel te bereiken.

Bus

De iconische bussen van Londen zijn wereldberoemd. De bekende rode dubbeldekkers zijn daarnaast ook een prima manier om Londen te verkennen. Met een groot aantal stops en een prima dienstverlening is heel Londen snel en effectief te verkennen.

Trein

De trein is binnen Londen centrum niet heel handig om te gebruiken. Het is wel de beste manier om van Londen Stansted naar Londen centrum te komen na een vlucht vanaf Eindhoven Airport. Daarnaast is de trein handig om de omgeving van Londen te verkennen.

River bus

Een unieke manier om Londen te verkennen is de zogenaamde 'River bus'. Dit is een bootservice over de Theems met 20 verschillende aanlegplekken. Met een goed gevulde dienstregeling is het ook een handige manier om je binnen Londen te verplaatsen.

Leer Londen kennen

Gebruik het openbaar vervoer om Londen optimaal te leren kennen. Vragen over het gebruik van het openbaar vervoer of een citytrip naar Londen? Neem contact met ons op en onze reisexperts helpen graag met aanvullende informatie over Londen. Zo geniet je van een perfect weekend of weekje Londen.